Anthony
Antwerpen

Mijn smakelijke stadswandelingen:

Ik hou van mijn stad omdat…

telkens ik in de straten van Antwerpen dwaal, ik altijd wel iets nieuws ontdek. Het is een stad met eindeloze mogelijkheden, maar in de gezellige steegjes in het historisch centrum, daar kom ik tot rust en kan ik genieten van de sereniteit die Antwerpen toch ook kan bieden. Ik raad iedereen aan om even de tijd te nemen in de Vlaeyckensgang, en je snapt direct wat ik bedoel.

Mijn favoriet streekbiertje?

Trippel d’Anvers. Niet enkel voor de smaak van het bier, maar ook voor de originaliteit van het glas, met de skyline van Antwerpen afgebeeld. Daarnaast ben ik ook niet vies van een “Blonde Stoot”, van brouwerij Cabardouche.

Mijn favoriete streekproevertje?

Doe mij maar de chocolade Antwerpse handjes. I’m a sucker for chocolate… En de combinatie met de Elixir d’Anvers vulling maakt het helemaal af!

Gids is het beste beroep ter wereld omdat…

je altijd met een enthousiaste bende op stap mag gaan. Zij hebben immers gekozen om daar te zijn. Het is altijd heel leuk om verschillende mensen te leren kennen, en ze inzichten in de stad te verschaffen. Maar wat vooral het leukste aan de job is, is de glimlach op het gezicht van de mensen en de lovende woorden die je krijgt na een leuke stadswandeling. Daar doe je het uiteindelijk voor, om mensen een stadservaring te geven met leuke anekdote’s, en niet enkel “droge” historische feiten en data.